fbpx

De batterijen

Slim gebruik maken van opgeslagen energie

De slimme batterij werkt met veel verschillende merken batterijen.

Wij gebruiken batterijen die ook in de auto-industrie worden gebruikt. Deze hebben zich inmiddels voldoende veilig bewezen om een langdurige oplossing te kunnen bieden. U kunt daarbij ook kiezen voor gebruikte batterijen. Deze komen uit bijna nieuwe auto’s, maar mogen door het eigen merk niet opnieuw worden gebruikt. Deze batterijen worden door de leverancier getest en krijgen garantie op het vermogen.

Een gemiddeld huishouden heeft aan een slimme batterij van 5 kWh ruim voldoende om in de tijd dat de zon schijnt alle overvloedige energie op te slaan en die tijdens de donkere uren terug te leveren. Grotere woningen, of kleine kantoren, zullen tussen de 10 en 20 kWh aan vermogen willen bufferen.

Er zal altijd een wens zijn om zoveel mogelijk energie op te kunnen slaan. Maar opslag heeft ook een prijs. Vandaar dat de algoritmes ook met kleinere batterijen maximaal rendement proberen te halen, door bijvoorbeeld de energie te benutten als de tarieven hoog zijn. Bij geen verschil in dag- en nachttarief, en zolang de salderingsregeling nog van kracht is, speelt dit niet bij iedereen.

Heeft u nog geen idee welke buffer het beste bij uw situatie past? We kunnen met onze meet- en simulatietools voorspellen wat voor u de meest gunstige energiebuffer is. Ook kunnen energiebuffers altijd worden uitgebreid als daar behoefte aan is.